bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(webfører)

Klatrefører på web

Våren 2013 startet et prosjekt med å legge tilgjengelig for salg på web feltene fra den gamle bolteføreren som ble trykket i 2004, samt alle nye boltede felt som ikke var dekket i andre førere. Papirføreren som ble gitt ut i 2014, og som fortsatt selges, inneholder alt fra webføreren pr 2014. Boken inneholder en kode som gir deg ett års tilgang til digitale førertilbud vi har, inkludert denne webføreren, inkludert de nye feltene og rutene som ikke er inkludert i papirføreren.

Det har ikke vært meningen at webføreren skal ses på som en fullgod erstatning for en klatrefører i bokform. Forhåpentligvis er den et bra supplement. Er du ukjent med klatringen i Bergen anbefaler vi på det sterkeste å skaffe papirføreren. Det beste er å ha begge deler, slik at man får tilgang til nøyaktig linjeføring og informasjon på nye ruter.

Du får kjøpt tilgang i nettbutikken. Tilgang til nedlasting er gyldig et år. Du får da også tilgang til oppdateringer som legges ut på eksisterende felt etter hvert. Filene du laster ned kan du beholde og benytte så lenge du ønsker, også ut over den perioden du har tilgang til tjenesten.

Pdf-filene har samme layout som klatreførerne vi har gitt ut i bokform og kan i utgangspunktet vises på alle smarttelefoner og nettbrett. Filen er godt egnet til dette, slik at utskrift til papir ikke skal være nødvendig. I noen tilfeller er det mulig at en pdf-visningsapp må installeres men de fleste av disse er gratis.

   

Kjøper du denne føreren

er du med på å støtte Bergen Klatreklubb. Boltingen, tilretteleggingen og reboltingsarbeidet av felt i Bergensområdet foregår i stor grad i regi av Bergen Klatreklubb. Det er store kostnader og et betydelig dugnadsarbeid som blir lagt inn for å gjøre klatringen i Bergen så bra som mulig.

 

Skikk og bruk ved klatring utendørs

Topptauklatring bør utføres med tau tredd i eget utstyr i ankeret for å unngå slitasje i limbolter. På de mest brukte feltene er det et økende problem at ankerlimbolter blir gjennomslitte. Det kan være svært krevende å bytte ut disse. Ved nedfiring for rensking av ruter er det selvsagt helt i orden å tre tauet rett i ankeret.

 

Vi vil ha et godt forhold til naboer og grunneiere (samt andre klatrere!), så vi oppfordrer til å holde lydnivået nede, ta med deg søppel og parkere hensynsfullt som anvist. Husk også at hunder skal holdes i bånd og vær forsiktig med bål/grilling.

 

 

 

 

Hvordan får jeg tilgang til føreren?
Tilgang til nedlasting får du kjøpt i nettbutikken vår. Det koster kr 100,- for tilgang i ett år. Du må være logget inn for å benytte nettbutikken og klatreføreren. Er du medlem fra før har du sannsynligvis en bruker du kan logge inn med. Hvis ikke er det lett å opprette en bruker i nettbutikken.
Du er ikke logget inn. Vi kan derfor ikke finne ut om du har tilgang til nedlasting av fører i pdf-format. Logg inn nederst på siden hvis du har en bruker.

Inkludert i føreren: 68 felt, 1512 ruter.

 

 

Vilkår: Bergen Klatreklubb har opphavsrett til alt innhold i webføreren, jfr åndsverksloven. Webføreren er i nedlastet versjon kun til personlig bruk og opptrykk og videredistribusjon er forbudt. Ved kjøp og nedlasting aksepteres dette.

 

Inkludert i en del av førerne er en QR-kode som kan scannes med smarttelefon. Dette er en link til et kart som kan åpnes i google maps eller andre kartapplikasjoner. Kartet inneholder forslag til anmarsj samt oppmerking av felt og parkering. I tilfelle du ikke får til å benytte denne qr-koden: For de feltene vi har denne informasjonen finner du også link til kart på feltets informasjonsside som er linket til i første kolonne over. Disse funksjonene ser ut til å fungere bra på Android men ikke like ofte på iPhone. Vi jobber med saken.

Alle rutene og feltene i førerene ligger også i cragdatabasen. Her er det mulig å legge inn kommentarer på rutene, samt ticke ruter du har gått, prosjekterer på eller ønsker å gå.

I din personlige tickliste får du en oversikt over rutene med mulighet for å søke på f.eks. gradering, type sikring, geografisk plassering, hvorvidt du har gått ruten eller ikke, med mer. Den kan være et utgangspunkt for å finne et felt som passer å dra til. En liste over rute+bestigningsdato du har registrert bestigning på  er inkludert i pdf du laster ned.

       

Litt mer om webføreren

Fra og med sesongen 2012 var papirføreren som ble gitt ut i 2004 vært utsolgt. På grunn av usikre økonomiske tider og at ressurser er blitt kanalisert mot det nye buldresenteret ble produksjon av ny klatrefører for boltede felt i bokform nedprioritert. Mye av materialet for føreren har likevel vært tilgjengelig, så klubben ønsket å prøve å legge føreren ut for salg. Arbeidet ble satt i gang med å oppdatere eksisterende felt fra 2004-føreren med ny informasjon, samt å opprette fører for de mange nye feltene. I starten kunne ca 20 felt legges ut, med målsetning om at  de aller fleste feltene skulle bli tilgjengelige i april.

Etter at ny fører ble trykket i fysisk bokform i 2014 prøver vi fortsatt å opprettholde tilbudet om digital fører på nett.

Det har sine fordeler å distribuere fører digitalt på nett: Oppdateringer kan gjøres umidelbart tilgjengelige, føreren vil alltid kunne være korrekt for brukerne. Viktig informasjon om ruter og felt kan formidles effektivt. Nyutviklede felt kan umiddelbart gjøres tilgjengelig slik at føreren du har kjøpt ikke blir utdatert.

Har du spørsmål eller kommentarer: Send en epost til klatreforer@bergen-klatreklubb.no eller diskuter på forumet.

 

 

 

Rutedatabasen: info • bilder • kommentarer • stjerner • grader

Bydelsfeltene
1. mai-veggen
BOF-veggen
Bymuren
Den hemmelige veggen
Fergeveggen
Fjellsiden
Fureberget
Geithelleren
Hatleberget
Hellen festning
Helleneset
Hetlevikåsen
Korsnes
Krokeide
Kvarven
Loddefjord
Missiveggen
Morvik
Mulestigen
Nipedalen
Ramsvik
Sandviken
Skredderdalen
Sædalen
Øygarden sør
Atlantis
Bøtteveggen
Drømmehagen
Furunkulose
Gjøkeredet
Grapseveggen
Hesteveggen
Hjallaveggen
Krabbeveggen
Møtteveggen
Turøy
Tellnes/Haganes
Batmanoverhenget
Bikkjeveggen
Blåbærveggen
Haganesfjell
Jesusveggen
Kirkeveggen
Kjerringafjell
Kusanden
Liafjell
Panoramaveggen
Propagandaveggen
Ramnafjell
Skorafjell
Stjerneveggen
Stokkafjell
Trollspeilet
Trollveggen
Veatåa
Ørnanipa
Sotra vest
Lokøy
Løno
Neseveggen
Piratbukta
Sageveggen
Selvågen
Signalveggen
Skyggenes dal
Syltøy
Sotra sør
Fiskesleppet
Glesnes
Glesvær
Goltastraumen
Kjereide
Lilleklubben
Stjernehimmelen
Storeklubben
Tuo
Vikso
Ville Vesten
Askøy/Lillesotra
Berlandshelleren
Boti
Dronningen
Fabrikkveggen
Florvågøen
Hjelteryggen
Marikoven
Myrveggen
Rævuri
Steinrusten
Straumberget
Tunnelveggen
Venusberget
Vågeveggen
Nordhordland/Voss
Bolstadøyri
Eventyrveggen
Hetta
Hjellaberget
Hjernemasseveggen
Mostraumen
Perleveggen
Øygarden nord
Uteveggen
Fusa/Rosendal
Eikedalen
Hjortegryta
Mojavato
Uskedalen
Bergen Klatreklubb
remi@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg